
Składniki
2 sztuki
3 ziarna
3 ziarna
2 sztuki
5 sztuk
2 łyżki
1 łyżka
0.5 szklanki
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziele, goździki i pieprz zmiażdż.
Krok 2
Sandacza pokrój w dzwonka, natrzyj solą, bazylią, odstaw na 60 minut w chłodne miejsce.
Krok 3
Kawałki sandacza ułóż w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem. Posyp pieprzem, zielem i goździkami, natrzyj chrzanem.
Krok 4
Cebulę oraz cytrynę obierz i pokrój w plastry. Obłóż sandacza i posyp masłem.
Krok 5
Przykryj folią i piecz około 40 minut w nagrzanym piekarniku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej