Schab po chińsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schab po chińsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

4

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

400 gramów

3 sztuki

1 opakowanie

1 łyżeczka

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrój schab w kostkę i włóż do miski. Dodaj do niego uprzednio pokrojony w plasterki czosnek, sos sojowy oraz przyprawę Knorr. Przykryj miskę i odstaw ją na godzinę.

Krok 2

Rozgrzej oliwę na patelni i podsmaż na niej schab wraz z marynatą.

Krok 3

W międzyczasie ugotuj ryż osolonym wrzątku z dodatkiem curry.

Krok 4

Wsyp do schabu mieszankę chińską i duś wszystko przez kwadrans aby nadmiar wody wyparował.

Krok 5

Chwilę przed końcem duszenia dopraw sokiem z cytryny oraz posiekaną kolendrą. Nałóż kupkę ryżu na każdy talerz i zrób w niej dziurkę a następnie wyłóż ją mięsem z warzywami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schab po chińsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej