
Składniki
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
1 łyżka
1 opakowanie
1 łyżka
4 plastry
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie składniki marynaty mieszamy. Zalewamy nią rozbite delikatnie plastry karkówki i wkładamy na noc do lodówki.
Krok 2
Grillujemy kilkanaście minut z każdej strony w zależności od grubości plastrów i preferowanego wysmażenia mięsa.
Krok 3
Karkówkę podajemy z grillowanymi ziemniaczkami i ulubioną surówką.

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa do karkówki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPodobne przepisy
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej