Shoarma z kurczakiem w chlebku pita przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Shoarma z kurczakiem w chlebku pita

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

80 mililitrów

3 sztuki

200 gramów

1 opakowanie

0.5 pęczka

3 łyżki

3 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w paski. Następnie wymieszaj z olejem i przyprawą z opakowania Fix Knorr.

Krok 2

Cebulę pokrój w piórka, a pieczarki w plastry.

Krok 3

Na patelni rozgrzej olej i usmaż warzywa oraz mięso. Smaż tak długo aż cały płyn wyparuje i wszystkie składniki będą miękkie. Na końcu dodaj posiekaną kolendrę.

Krok 4

Przygotuj sos do shoarmy: wymieszaj przeciśnięty ząbek czosnku z majonezem, jogurtem i sosem z opakowania Fix Knorr.

Krok 5

Chlebek pita zagrzej w piekarniku lub na patelni grillowej.

Krok 6

Jak się zagrzeje, rozchyl delikatnie chlebek. Nalej trochę sosu, następnie włóż porcję usmażonego mięsa. Pozostały sos przelej do miseczki i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Shoarma z kurczakiem w chlebku pita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Shoarma z kurczakiem w chlebku pita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Shoarma z kurczakiem w chlebku pita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Shoarma z kurczakiem w chlebku pita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Shoarma z kurczakiem w chlebku pita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Shoarma z kurczakiem w chlebku pita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Shoarma z kurczakiem w chlebku pita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Shoarma z kurczakiem w chlebku pita - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Prosta sałatka na grilla
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej