
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
80 mililitrów
3 sztuki
200 gramów
1 opakowanie
0.5 pęczka
3 łyżki
3 łyżki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w paski. Następnie wymieszaj z olejem i przyprawą z opakowania Fix Knorr.
Krok 2
Cebulę pokrój w piórka, a pieczarki w plastry.
Krok 3
Na patelni rozgrzej olej i usmaż warzywa oraz mięso. Smaż tak długo aż cały płyn wyparuje i wszystkie składniki będą miękkie. Na końcu dodaj posiekaną kolendrę.
Krok 4
Przygotuj sos do shoarmy: wymieszaj przeciśnięty ząbek czosnku z majonezem, jogurtem i sosem z opakowania Fix Knorr.
Krok 5
Chlebek pita zagrzej w piekarniku lub na patelni grillowej.
Krok 6
Jak się zagrzeje, rozchyl delikatnie chlebek. Nalej trochę sosu, następnie włóż porcję usmażonego mięsa. Pozostały sos przelej do miseczki i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Kebab z sosem czosnkowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej