Skrzydełka z dipem czosnkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Skrzydełka z dipem czosnkowym

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

4 łyżki

200 mililitrów

3 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrzydełka z kurczaka, oczyść, osusz i natrzyj przyprawą do złotego kurczaka.

Krok 2

Przygotuj dip: ząbki czosnku obierz, przeciśnij przez praskę, wymieszaj z jogurtem i ziołami. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Krok 3

Rozgrzej piekarnik do 190 stopni. Nalej do foremki olej, poukładaj skrzydełka. Piecz ok. 45 min., aż się ładnie zbrązowią.

Krok 4

Podawaj skrzydełka z dipem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Skrzydełka z dipem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Skrzydełka z dipem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Skrzydełka z dipem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Skrzydełka z dipem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Skrzydełka z dipem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Skrzydełka z dipem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Skrzydełka z dipem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Skrzydełka z dipem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pieczona karkówka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej