
Składniki
4 sztuki
1 sztuka
4 łyżki
10 dekagramów
2 szczypty
50 gramów
5 dekagramów
1 sztuka
5 dekagramów
10 dekagramów
20 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Buraki ćwikłowe, marchew, ziemniaki ugotować i pozostawić do wystygnięcia.
Krok 2
Sos sałatkowy francuski winegret Knorr połącz z 2 łyżkami wody i oliwą.
Krok 3
Połową przygotowanego sosu polać pokrojone w kostkę buraki.
Krok 4
Filety śledziowe przepłukać, osuszyć i pokroić w kostkę.
Krok 5
Ziemniaki, marchew, ogórki i cebulę pokroić w kostkę. Kapustę kiszoną dokładnie odsączyć i drobno posiekać.
Krok 6
Wymieszać wszystkie składniki, delikatnie oprószyć pieprzem, polać resztą sosu winegret, dokładnie wymieszać. Ozdobić cebulą i zieleniną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej