
Składniki
2 łyżki
125 gramów
24 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ślimaki wyjmij z puszki i osusz.
Krok 2
Do każdego ślimaka dodaj masło ziołowe, a na górze posyp je bułką tartą.
Krok 3
Do nagrzanego piekarnika włóż ślimaki ułożone otworami do góry i zapiekaj je przez 10 minut. Podawaj na gorąco.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej