
Składniki
20 dekagramów
25 dekagramów
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
1 sztuka
1 pęczek
20 dekagramów
1 opakowanie
null
5 łyżek
15 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Seler obrać, drobno pokroić i ugotować w wodzie dodatkiem Bulionu na włoszczyźnie Knorr. Schłodź.natkę pietruszki i orzechy posiekaj.
Krok 2
Suszone śliwki namoczyć i pokroić w paski. Cytrynę i pomarańczę obrać, pokroić na ćwiartki, potem w cienkie plasterki.
Krok 3
Banana i jabłko obrać, pokroić w drobną kostkę. Jabłka po pokrojeniu skropić sokiem z cytryn, by nie ściemniały.
Krok 4
Składniki połączyć, wymieszać z majonezem, dodać pietruszkę, doprawić pieprzem. Udekorować zieleniną i plasterkami cytryny. Włożyć do lodówki na około 2 godziny.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej