
Składniki
4 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Owoce mango umyj dokładnie i osusz, rozkrój każdy na połówki lub w plastry.
Krok 2
Oprósz cukrem i ułóż na rozgrzanym ruszcie. Piecz przez ok. 5 minut z obu stron, tak aby owoc nabrał ładnego rumianego koloru.
Krok 3
Przełóż na talerz i udekoruj każdą porcję cząstkami limonki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej