Chilli con carne wersja light przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chilli con carne wersja light

Autor: Dziewczyna z tatuażem

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 łyżek

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

750 mililitrów

4 sztuki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

500 gramów

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj bulion.

Krok 2

Mięso mielone przypraw solą i pieprzem (możesz użyć przyprawy do mięsa mielonego), posiekaj czosnek, rozgrzej oliwę na patelni. Podsmaż czosnek, następnie dodaj mięso. Pokrój paprykę w kostkę.

Krok 3

Kiedy mięso się podsmaży dodaj je do wcześniej przygotowanego buliony. Przypraw solą, pieprzem, bazylią, papryką słodką i ostrą, dodaj przecier pomidorowy. Wrzuć paprykę. Całość doprowadź do wrzenia, później duś pod przykryciem przez ok. 40 minut.

Krok 4

Ugotuj woreczek kaszy jęczmiennej.

Krok 5

Fasolę (i kukurydzę) przemyj pod zimną wodą, następnie dodaj do całości. Gotuj przez chwilę.

Krok 6

Gotowe chilli con carne podawaj z kaszą jęczmienną. Jeśli chcesz możesz dodać trochę jogurtu naturalnego. SMACZNEGO!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chilli con carne wersja light - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chilli con carne wersja light - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chilli con carne wersja light - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chilli con carne wersja light - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chilli con carne wersja light - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chilli con carne wersja light - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chilli con carne wersja light - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chilli con carne wersja light - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej