Pyszne nachos z wieprzowiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pyszne nachos z wieprzowiną

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
73 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

48 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

15 mililitrów

1 sztuka

500 gramów

3 sztuki

250 gramów

null

4 sztuki

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzanej patelni z oliwą z oliwek podsmaż posiekany czosnek i dymkę.

Krok 2

Dodaj mięso mielone i smaż, aż się zarumieni.

Krok 3

Wymieszaj zawartość opakowania Fix Knorr z zimną wodą i przecierem pomidorowym, a następnie połącz z mięsem na patelni.

Krok 4

Doprowadź do wrzenia, mieszając od czasu do czasu i duś przez 10 minut.

Krok 5

Ułóż płatki nachos w naczyniu żaroodpornym. Na górę łyżką nałóż mięso, posyp obficie startym serem i pokrojonymi pomidorami.

Krok 6

Piecz w rozgrzanym do 180 °C piekarniku przez 10 minut. Podawaj z kwaśną śmietaną i guacamole.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pyszne nachos z wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pyszne nachos z wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pyszne nachos z wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pyszne nachos z wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pyszne nachos z wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pyszne nachos z wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pyszne nachos z wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pyszne nachos z wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Brukselka z kurczakiem
czas przygotowania
35 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej