Meksykańskie tacosy z kwaśną śmietaną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykańskie tacosy z kwaśną śmietaną

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
128 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

71 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 opakowanie

250 mililitrów

300 gramów

2 sztuki

100 gramów

100 gramów

1 pęczek

2 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Knorr wymieszaj z 250 ml wody.

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie przesmaż mięso, dodaj przyprawy. Następnie wlej przygotowany Fix i doprowadź do wrzenia. Gotuj 8-10 minut na wolnym ogniu.

Krok 3

Mięso zdejmij z ognia i wystudź. Po tym czasie dodaj do mięsa pokrojoną drobno kolendrę oraz cebulę i wymieszaj.

Krok 4

Gotowy mięsny farsz nakładaj do tacosów.

Krok 5

Napełnione tacosy ułóż jeden przy drugim w żaroodpornym naczyniu. Polej każdy z nich śmietaną i posyp serem. Naczynie wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj 10 minut w temperaturze 180 st. C.

1

Opinie o przepisie

  • Tomek Kowalski

    Tomek Kowalski , 02.09.2018

    super przepis

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańskie tacosy z kwaśną śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańskie tacosy z kwaśną śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańskie tacosy z kwaśną śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańskie tacosy z kwaśną śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańskie tacosy z kwaśną śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańskie tacosy z kwaśną śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańskie tacosy z kwaśną śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykańskie tacosy z kwaśną śmietaną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej