Pierś z kurczaka z duszonymi pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierś z kurczaka z duszonymi pieczarkami

Autor: Wokalista

ratingratingratingratingrating

2

heart
19 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

46 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżka

20 dekagramów

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

200 gramów

1 pęczek

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę, rzodkiewkę, ogórka i pomidora myjemy a następnie kroimy. Cebulę kroimy w półtalarki i dorzucamy do pokrojonych warzyw. Doprawiamy solą, pieprzem i mieszamy. Dodajemy śmietanę i odstawiamy do lodówki.

Krok 2

Pieczarki płuczemy, kroimy i dusimy na rozgrzanej patelni z oliwą z oliwek z dodatkiem soli i pieprzu.

Krok 3

Pierś z kurczaka myjemy, kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do miseczki, posypujemy pieprzem, solą, przyprawą kebab-gyros, papryką słodką mielona i wcieramy rękoma w mięso. Smażymy kilka minut mięso na patelni z rozgrzaną oliwą z oliwek. Podajemy z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś z kurczaka z duszonymi pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś z kurczaka z duszonymi pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś z kurczaka z duszonymi pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś z kurczaka z duszonymi pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś z kurczaka z duszonymi pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś z kurczaka z duszonymi pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś z kurczaka z duszonymi pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś z kurczaka z duszonymi pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej