
Składniki
null
1 szklanka
2 sztuki
2 szklanki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Masło ogrzej do temperatury pokojowej i utrzyj na puch.
Krok 2
Dodawaj stopniowo jajka, mleko i mąkę cały czas ucierając.
Krok 3
Wymieszaj ze szczyptą soli i zarabiaj do czasu aż ciasto zacznie odchodzić od miski.
Krok 4
Zagrzej w dużym garnku lekko osoloną wodę i kładź kluski na wrzątek łyżką. Gotuj przez 10 minut, odcedź.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej