
Składniki
700 gramów
1 łyżka
250 gramów
250 gramów
250 gramów
4 sztuki
4 sztuki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Słoninę zmiel. Roztop w rondlu. Mieszaj od czasu do czasu, trzymaj na ogniu, aż skwarki będą przezroczyste.
Krok 2
Karkówkę i boczek pokrój w drobną kostkę. Dodaj do roztopionej słoniny. Całość smaż 1-1,5godziny na małym ogniu od czasu do czasu mieszając.
Krok 3
Cebulę pokrój w półplasterki, dodaj do rondla. Podsmaż, aż uzyska złoty kolor. Ostudź.
Krok 4
Do letniego smalcu dodaj pieprz, czosnek, majeranek. Dopraw Delikatem Knorr.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej