Smażone sandwicze z bekonem i pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażone sandwicze z bekonem i pomidorami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

2 szklanki

8 plastrów

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bekon wrzuć na patelnię i smaż przez około 6 minut, aby stał się chrupiący. Przełóż go na ręcznik papierowy.

Krok 2

Pomidora pokrój na 8 części i usuń nasiona.

Krok 3

4 kromki posyp startym serem, na wierzch połóż po 2 cząstki pomidora oraz 2 plastry boczku. Posyp pozostałym serem i przykryj kromkami. Na wierzchu posmaruj majonezem.

Krok 4

Na rozgrzaną patelnię włóż dwa sandwicze położone stroną posmarowaną majonezem. Obciąż je talerzykiem i smaż przez 2 minuty, aż spód się zarumieni.

Krok 5

Wierzchy znowu posmaruj majonezem, przewróć na drugą stronę i smaż 2 minuty.

Krok 6

Dwa kolejne sandwicze przyrządź tak samo. Wszystkie przekrój po przekątnej na połowy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażone sandwicze z bekonem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażone sandwicze z bekonem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażone sandwicze z bekonem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażone sandwicze z bekonem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażone sandwicze z bekonem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażone sandwicze z bekonem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażone sandwicze z bekonem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażone sandwicze z bekonem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej