
Składniki
500 gramów
1 sztuka
4 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
4 sztuki
1 łyżka
4 łyżki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykę i ogórki pokrój w cienkie plasterki i wymieszaj z ketchupem.

Krok 2
Fix Knorr wymieszaj ze szklanką wody. Połącz z mięsem, a następnie z mięsa uformuj 2 cienkie placki o średnicy bułki. Umieść między nimi łyżkę farszu, a krawędzie zlep ze sobą, ściskając je.

Krok 3
Mięso grilluj lub usmaż na patelni. Bułki przekrój i opiecz.

Krok 4
W opieczoną bułkę włóż hamburgera z liściem sałaty. Przekrój na pół. Dodatkowo do hamburgera przygotuj prosty sos, łącząc łyżkę Ketchupu Hellmann's Łagodnego z łyżką Majonezu Babuni Hellmann's. Jeśli lubisz ostre smaki, do powstałego sosu dodaj pół łyżeczki ostrej papryki.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Soczyste Kotlety Mielone Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Hamburgery z niespodzianką
Hamburgery kojarzone są często z szybkimi daniami przydrożnych restauracji. A przecież odpowiednio przygotowane stanowią smaczny – i wcale nie tak szybki w przyrządzeniu posiłek. Przygotuj je samodzielnie i przekonaj się, jak mogą być dobre. Podstawą udanych hamburgerów jest wysokiej jakości mięso wołowe. Nie dodaje się do niego jajek. Wystarczy odrobina przypraw i wody, dzięki czemu kotlety pozostaną miękkie i soczyste. Żeby urozmaicić ich smak, przygotuj burgery z nadzieniem. Zrób je z marynowanej papryki oraz ogórków konserwowych i ketchupu. Nałóż łyżkę farszu na cienkim kotlecie, a następnie przykryj go kolejnym. Usmaż lub upiecz na grillu i podaj w opieczonej bułce pszennej. Połącz kanapkę wykałaczką. Jeśli lubisz pieczywo razowe, do hamburgerów użyj grahamek. Podawaj z różnymi sosami, ketchupem i majonezem oraz świeżymi warzywami. Bardzo dobrze będzie pasowała chrupiąca sałata lodowa, pomidory i ogórek. Hamburgery z niespodzianką serwuj z grubo krojonymi frytkami i krążkami smażonej cebuli.