Ziemniaczane sushii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaczane sushii

Autor: Amanda24

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

7 sztuk

1 sztuka

5 łyżeczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz 7 dużych ziemniaków. Ugotuj je w lekko osolonej wodzie. Ugotowane ziemniaki przepresuj przez prese.

Krok 2

Nałóż ziemniaki na wafel do grubości 1cm. Przypraw ziołami prowasalskimi bądź innymi wybranymi przez siebie przyprawami. Zawijamy wafel w rulon. Rulon pokruj na palstry.

Krok 3

Przełóż wafle na gorący olej. Smaż aż do zarumienienia po oby dwóch stronach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaczane sushii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaczane sushii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaczane sushii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaczane sushii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaczane sushii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaczane sushii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaczane sushii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaczane sushii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Spagetti z tyńczykiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej