
Składniki
1 szczypta
0.5 łyżeczki
4 sztuki
1 łyżeczka
2 łyżeczki
0.33 sztuki
0.5 sztuki
4 plastry
5 łyżek
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na jednej patelence rozpuść połowę masła, wrzuć pokrojony w paski boczek i smaż aż się dobrze zrumieni i wytopi, przełóż na talerzyk. Na tę samą patelnię dodaj pokrojoną w piórka cebulkę, dodaj Delikat w proszku, smaż na małym ogniu aż cebulka zmięknie.
Krok 2
Na drugiej patelni rozpuść resztę masła, wrzuć paprykę pokrojoną w paski i osączoną kukurydzę, dodaj delikat w płynie i duś kilka minut. Przełóż na talerze i na tę samą patelnię wkrusz kostkę rosołową, wlej 2 łyżki wody, wymieszaj i wbij jajka tak żeby żółtko pozostało w całości. Smaż pod przykryciem aż białko się zetnie. Oprósz je pieprzem.
Krok 3
Podawaj układając na talerzach po trochu wszystkich składników.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej