Śniadanie na bulionie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śniadanie na bulionie

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

0.5 łyżeczki

4 sztuki

1 łyżeczka

2 łyżeczki

0.33 sztuki

0.5 sztuki

4 plastry

5 łyżek

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na jednej patelence rozpuść połowę masła, wrzuć pokrojony w paski boczek i smaż aż się dobrze zrumieni i wytopi, przełóż na talerzyk. Na tę samą patelnię dodaj pokrojoną w piórka cebulkę, dodaj Delikat w proszku, smaż na małym ogniu aż cebulka zmięknie.

Krok 2

Na drugiej patelni rozpuść resztę masła, wrzuć paprykę pokrojoną w paski i osączoną kukurydzę, dodaj delikat w płynie i duś kilka minut. Przełóż na talerze i na tę samą patelnię wkrusz kostkę rosołową, wlej 2 łyżki wody, wymieszaj i wbij jajka tak żeby żółtko pozostało w całości. Smaż pod przykryciem aż białko się zetnie. Oprósz je pieprzem.

Krok 3

Podawaj układając na talerzach po trochu wszystkich składników.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śniadanie na bulionie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śniadanie na bulionie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śniadanie na bulionie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śniadanie na bulionie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śniadanie na bulionie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śniadanie na bulionie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śniadanie na bulionie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śniadanie na bulionie  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej