Kanapka z chorizo - brushetta, kanapki: z patelni | Przepisy.pl pixel

Śniadaniowa bruschetta z kiełbasą chorizo

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
311 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

110 osób wydrukowało

Pobierz pdf

278 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

200 gramów

200 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

50 mililitrów

250 gramów

15 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzanej patelni z olejem podsmaż pokrojoną w cienkie plastry kiełbasę chorizo.

Krok 2

Gdy kiełbasa będzie rumiana, dodaj drobno pokrojoną cebulę i zieloną papryczkę chili pokrojoną w cienkie plastry oraz posyp wszystko rozkruszonymi mini kostkami Knorr.

Krok 3

Jajka wymieszaj ze śmietaną i wlej na patelnię.

Krok 4

Zmniejsz ogień i smaż aż jajeczna masa będzie gotowa.

Krok 5

W międzyczasie rozkrój ciabatty wzdłuż. Zrób z nich tosty lub upiecz na rumiano na grillu.

Krok 6

Cienko pokrojony boczek podsmaż z obu stron na patelni, aż będzie chrupiący.

Krok 7

Na chrupiącą ciabattę połóż jajka z chorizo, posyp startym serem gorgonzola i na wierzchu udekoruj plastrem chrupiącego boczku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śniadaniowa bruschetta z kiełbasą chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śniadaniowa bruschetta z kiełbasą chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śniadaniowa bruschetta z kiełbasą chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śniadaniowa bruschetta z kiełbasą chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śniadaniowa bruschetta z kiełbasą chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śniadaniowa bruschetta z kiełbasą chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śniadaniowa bruschetta z kiełbasą chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śniadaniowa bruschetta z kiełbasą chorizo - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Tartinki z wędliną
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej