Soczewica z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Soczewica z warzywami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 litr

0.5 sztuki

2 sztuki

5 sztuk

2 sztuki

1 sztuka

1 szklanka

2 łyżki

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Groszek odsącz. Grzyby namocz około godziny, odcedź.

Krok 2

Cebulę, marchewkę, ogórki i grzyby pokrój w kostkę.

Krok 3

Do gorącego bulionu włóż cebulę i gotuj 20 minut, następnie dodaj soczewicę i liście laurowe.

Krok 4

Po 10 minutach dodaj grzyby i pozostałe warzywa. Gotuj 15 minut. Grzyby i warzywa wyłóż na talerz, oprósz solą i pieprzem, udekoruj plasterkami awokado.

garlic

Dobra rada:

Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczewica z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczewica z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczewica z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczewica z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczewica z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczewica z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczewica z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Soczewica z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej