
Składniki
1 szklanka
1 litr
0.5 sztuki
2 sztuki
5 sztuk
2 sztuki
1 sztuka
1 szklanka
2 łyżki
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Groszek odsącz. Grzyby namocz około godziny, odcedź.
Krok 2
Cebulę, marchewkę, ogórki i grzyby pokrój w kostkę.
Krok 3
Do gorącego bulionu włóż cebulę i gotuj 20 minut, następnie dodaj soczewicę i liście laurowe.
Krok 4
Po 10 minutach dodaj grzyby i pozostałe warzywa. Gotuj 15 minut. Grzyby i warzywa wyłóż na talerz, oprósz solą i pieprzem, udekoruj plasterkami awokado.

Dobra rada:
Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej