Soczyste francuskie babeczki z mięsno - warzywnym nadzieniem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Soczyste francuskie babeczki z mięsno - warzywnym nadzieniem

Autor: magnolia0joaska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

80 gramów

0.5 sztuki

3 szczypty

100 gramów

2 szczypty

1 sztuka

250 gramów

2 sztuki

250 gramów

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokroić dość grubo, zeszklić na maśle. Dodać pokrojone w ćwiartki pieczarki (większe pieczarki pokroić w plasterki). Chwilę poddusić. 125g mozzarelli i pomidora pokroić w drobną kostkę, dodać do cebuli i pieczarek.

Krok 2

Mięso pokroić w małą kostkę, ugotować w szybkowarze (10min.) z dodatkiem bulionetki, czosnku i pieprzu. Dodać do farszu, wymieszać - doprawić odrobiną soli i pieprzem.

Krok 3

Ciasto rozwałkować, wykroić krążki o średnicy większej niż foremki, włożyć do foremek. Wypełnić babeczki farszem. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200C. Zapiekać. Drugą część mozzarelli pokroić w cienkie plasterki, po 10 min. zapiekania położyć plasterki na babeczkach. Zapiekać kolejne 20-25min. (jeżeli po tym czasie ciasto nie będzie upieczone, wydłużyć czas o 5min.) Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczyste francuskie babeczki z mięsno - warzywnym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczyste francuskie babeczki z mięsno - warzywnym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczyste francuskie babeczki z mięsno - warzywnym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczyste francuskie babeczki z mięsno - warzywnym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczyste francuskie babeczki z mięsno - warzywnym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczyste francuskie babeczki z mięsno - warzywnym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczyste francuskie babeczki z mięsno - warzywnym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Soczyste francuskie babeczki z mięsno - warzywnym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Gukasz a la dziczyzna
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej