Soczyste pałki kurczaka po cygańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Soczyste pałki kurczaka po cygańsku

Autor: ilka_86

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 kilogram

2 łyżki

1 kilogram

1 łyżka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki myjemy, obieramy i kroimy w plastry. Naczynie żaroodporne smarujemy łyżką oleju, układamy plastry ziemniaków, obsypujemy przyprawami.

Soczyste pałki kurczaka po cygańsku - Krok 1

Krok 2

Pałki z kurczaka myjemy, wkładamy do woreczka załączonego do Fixa Soczysty kurczak po cygańsku Knorr. Obsypujemy pałki w worku przyprawą z Fixa i mieszamy przez worek, który następnie zawiązujemy i układamy w drugim naczyniu żaroodpornym.

Soczyste pałki kurczaka po cygańsku - Krok 2

Krok 3

Obydwa naczynia wkładamy do nagrzanego do 200*C piekarnika i pieczemy około godziny. Mięso wyjmujemy z worka, rozcinając go. Podajemy z ziemniaczkami oraz sosem czosnkowym.

Soczyste pałki kurczaka po cygańsku - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczyste pałki kurczaka po cygańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczyste pałki kurczaka po cygańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczyste pałki kurczaka po cygańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczyste pałki kurczaka po cygańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczyste pałki kurczaka po cygańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczyste pałki kurczaka po cygańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczyste pałki kurczaka po cygańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Soczyste pałki kurczaka po cygańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej