Sola panierowana z krabami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sola panierowana z krabami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 mililitrów

null

1 sztuka

1 sztuka

0.5 sztuki

100 mililitrów

1 sztuka

2 sztuki

3 łyżki

1 pęczek

null

100 mililitrów

350 gramów

2 sztuki

20 mililitrów

6 łyżek

null

null

150 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczne płetwy i ogon usuń, a duże ości skróć na 1/3 długości kręgosłupa i wyjmij odcięte kawałki zachowując wszystkie ości. Rozchyl rybę luzując ości jakie w niej pozostały i w 3-4 miejscach natnij kręgosłup aby później łatwiej go można było usunąć.

Krok 2

Solę obtocz w mące, potem w jajku a na koniec w panierce. Następnie na gorącym oleju smaż przez 4 minuty do czasu gdy uzyskasz złoty kolor z każdej stron.

Krok 3

Po zdjęciu z patelni weź papierowy ręcznik i osącz na nim nadmiar tłuszczu i pomału wyciągaj kręgosłup z ościami tak by ryba zachowała kształt. Ości pozostaw do sosu. Na ościach przygotuj farsz z krabów i warzyw.

Krok 4

Podsmaż pietruszkę na oleju, osącz ją i odrobinę posól. Ryby napełnij farszem. Możesz udekorować je pietruszką i plasterkiem cytryny.

Krok 5

Farsz: Pokrój marchewkę i pora w plastry. Na oleju podsmaż ości z warzywami.

Krok 6

Dolej wino, wodę i dopraw przyprawami i gotuj około 20 minut.

Krok 7

Po tym czasie przecedź i dodaj przyprawy do zup, śmietanę i koniak. Następnie gotuj aż uzyskasz kremową konsystencję.

Krok 8

Przypraw solą i pieprzem. Do sosu dodaj kraby i jeszcze raz wszystko podgrzej. Farsz nakładaj na usmażoną rybę.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sola panierowana z krabami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sola panierowana z krabami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sola panierowana z krabami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sola panierowana z krabami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sola panierowana z krabami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sola panierowana z krabami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sola panierowana z krabami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sola panierowana z krabami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Jagodzianki
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej