
Składniki
400 gramów
1.5 łyżeczki
0.5 szklanki
0.5 szklanki
0.5 sztuki
2 łyżeczki
5 łyżek
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę natrzyj przyprawą Knorr, namocz w mleku i obtocz w mące.
Krok 2
Usmaż z obu stron na oliwie. Pod koniec smażenia dodaj połowę masła.
Krok 3
Drugą połowę masła roztop, sklaruj i dodaj sok z cytryny oraz posiekaną natkę pietruszki.
Krok 4
Sosem polej usmażone filety i udekoruj cząstkami cytryny.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej