Sole Meunière przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sole Meunière

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1.5 łyżeczki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

0.5 sztuki

2 łyżeczki

5 łyżek

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę natrzyj przyprawą Knorr, namocz w mleku i obtocz w mące.

Krok 2

Usmaż z obu stron na oliwie. Pod koniec smażenia dodaj połowę masła.

Krok 3

Drugą połowę masła roztop, sklaruj i dodaj sok z cytryny oraz posiekaną natkę pietruszki.

Krok 4

Sosem polej usmażone filety i udekoruj cząstkami cytryny.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sole Meunière - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sole Meunière - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sole Meunière - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sole Meunière - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sole Meunière - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sole Meunière - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sole Meunière - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sole Meunière - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Ryż z warzywami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej