Sos do ryżu sushi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos do ryżu sushi

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

2

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

48 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 łyżka

8 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj osiem łyżek octu ryżowego z łyżką japońskiego sosu sojowego.

Krok 2

Dodaj do tego 4 łyżki cukru i dobrze wymieszaj. Sos należy dodawać do ciepłego ryżu, dobrze schłodzony.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos do ryżu sushi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos do ryżu sushi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos do ryżu sushi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos do ryżu sushi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos do ryżu sushi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos do ryżu sushi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos do ryżu sushi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos do ryżu sushi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej