szparagi z sosem serowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

szparagi z sosem serowym

Autor: straga.pl Straga

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 łyżeczka

1 łyżeczka

50 mililitrów

1 szczypta

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szparagi obrać ze skórki za pomocą obieraka do warzyw, włożyć na sztorc do wrzącej wody z dodatkiem soli i cukru, łepki powinny wystawać powyżej poziomu wody i dochodzić do miękkości otoczone parą z gotowania. Przygotować sos z 250 ml zimnej wody i 50 ml śmietany, zagotować, gotować na małym ogniu 8 minut. Szparagi wyłożyć, polać sosem, doprawić pieprzem kolorowym i ozdobić kolorową papryką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • szparagi z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • szparagi z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • szparagi z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • szparagi z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • szparagi z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • szparagi z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • szparagi z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • szparagi z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej