Ziemniaki w greckim stylu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaki w greckim stylu

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
311 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

76 osób wydrukowało

Pobierz pdf

231 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

16 sztuk

200 gramów

16 sztuk

1 łyżeczka

0.5 opakowania

3 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki dokładnie umyj. Następnie nożem natnij każdy przez środek, ale tak, aby pozostały w całości.

Ziemniaki w greckim stylu - Krok 1

Krok 2

W nacięcie każdego ziemniaka włóż pojedynczy liść laurowy.

Ziemniaki w greckim stylu - Krok 2

Krok 3

Tak przygotowane ziemniaki rozłóż w naczyniu żaroodpornym, skrop oliwą i posyp przyprawą z opakowania Fix Knorr.

Ziemniaki w greckim stylu - Krok 3

Krok 4

Ziemniaki piecz w temperaturze 180 st. C przez 35 minut.

Ziemniaki w greckim stylu - Krok 4

Krok 5

W tym czasie przygotuj sos. Pomidory posiekaj i połącz z oregano oraz dipem meksykańskim z opakowania Fix Knorr.

Ziemniaki w greckim stylu - Krok 5

Krok 6

Gotowy sos posyp pokruszonym serem feta i podawaj wraz z upieczonymi ziemniakami.

Ziemniaki w greckim stylu - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaki w greckim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaki w greckim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaki w greckim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaki w greckim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaki w greckim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaki w greckim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaki w greckim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaki w greckim stylu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej