Sos musztardowo – majonezowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos musztardowo – majonezowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

0.5 szklanki

1 szklanka

null

1 łyżka

3 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtko utrzyj z sokiem cytrynowym i stopniowo dodawaj oliwy.

Krok 2

Gdy sos zgęstnieje rozprowadź go bulionem Knorr i dalej ucieraj.

Krok 3

Dopraw i dodaj musztardę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos musztardowo – majonezowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos musztardowo – majonezowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos musztardowo – majonezowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos musztardowo – majonezowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos musztardowo – majonezowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos musztardowo – majonezowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos musztardowo – majonezowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos musztardowo – majonezowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej