Sos do pieczonych ziemniaków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos do pieczonych ziemniaków

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

200 mililitrów

1 szczypta

2 łyżki

1 sztuka

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Opłucz śledzie, a następnie pokrój je w kostkę. Dymkę posiekaj.

Krok 2

Do miski wlej śmietanę i włóż pokrojone śledzie.

Krok 3

Dodaj posiekaną dymkę. Dopraw solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj. Schłódź przed podaniem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos do pieczonych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos do pieczonych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos do pieczonych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos do pieczonych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos do pieczonych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos do pieczonych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos do pieczonych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos do pieczonych ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej