Sos musztardowy na zimno przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos musztardowy na zimno

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

3 łyżki

1 szczypta

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do musztardy dodaj jogurt, sok z cytryny, gałkę muszkatołową, mieloną gorczycę, sól i cukier.

Krok 2

Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Włóż do lodówki na 30 minut i podawaj sos do dań mięsnych.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos musztardowy na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos musztardowy na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos musztardowy na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos musztardowy na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos musztardowy na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos musztardowy na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos musztardowy na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos musztardowy na zimno - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Cake popsy
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej