Oryginalny turecki sos czerwony - przepis z papryką | Przepisy.pl pixel

Sos turecki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

null

null

20 gramów

2 łyżki

null

1 szklanka

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę oczyść, opłucz i podpiecz w piekarniku. Następnie pokrój w paski.

Krok 2

Połącz z majonezem, śmietaną, koncentratem pomidorowym i rodzynkami.

Krok 3

Dopraw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos turecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos turecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos turecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos turecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos turecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos turecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos turecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos turecki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej