Spaghetti z pulpecikami w sosie śmietanowo-pomidorowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z pulpecikami w sosie śmietanowo-pomidorowym

Autor: Piotrek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

3 łyżki

1 sztuka

300 gramów

250 mililitrów

1 opakowanie

1 łyżka

200 gramów

3 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z mięsa mielonego, jajka oraz odciśniętej bułki wyrób jednolitą masę, dopraw do smaku majerankiem, solą i pieprzem. Formuj nieduże, okrągłe pulpeciki i smaż na rozgrzanym tłuszczu.

Spaghetti z pulpecikami w sosie śmietanowo-pomidorowym - Krok 1

Krok 2

Makaron ugotuj w osolonym wrzątku a dente i odcedź.

Spaghetti z pulpecikami w sosie śmietanowo-pomidorowym - Krok 2

Krok 3

Do garnka wlej Sos śmietanowo-pomidorowy Knorr, dodaj usmażone pulpeciki i duś je 5 minut. Makaron wyłóż na talerz, na środku ułóż pulpeciki i polej całość sosem.

Spaghetti z pulpecikami w sosie śmietanowo-pomidorowym - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z pulpecikami w sosie śmietanowo-pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z pulpecikami w sosie śmietanowo-pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z pulpecikami w sosie śmietanowo-pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z pulpecikami w sosie śmietanowo-pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z pulpecikami w sosie śmietanowo-pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z pulpecikami w sosie śmietanowo-pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z pulpecikami w sosie śmietanowo-pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z pulpecikami w sosie śmietanowo-pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej