Polewka piwna - staropolska zupa z twarogiem | Przepisy.pl pixel

Staropolska polewka piwna

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

19

heart
77 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

66 osób wydrukowało

Pobierz pdf

179 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 szklanki

3 sztuki

4 łyżki

250 gramów

4 sztuki

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka utrzyj z cukrem do białości i ciągle ucierając, wlewaj stopniowo śmietanę.

Staropolska polewka piwna - Krok 1

Krok 2

Postaw garnek z masą żółtkową na małym ogniu i wlej powoli piwo, ciągle mieszając.

Staropolska polewka piwna - Krok 2

Krok 3

Następnie wrzuć cynamon, goździki i nadal podgrzewaj, do momentu kiedy zupa zgęstnieje.

Staropolska polewka piwna - Krok 3

Krok 4

Ser pokrój w niewielką kostkę.

Staropolska polewka piwna - Krok 4

Krok 5

Do każdej porcji zupy włóż po kilka kostek sera. Podawaj w kamionkowych miseczkach.

Staropolska polewka piwna - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Staropolska polewka piwna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Staropolska polewka piwna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Staropolska polewka piwna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Staropolska polewka piwna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Staropolska polewka piwna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Staropolska polewka piwna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Staropolska polewka piwna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Staropolska polewka piwna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa kaszubska
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej