A la Stroganoff z kaszą gryczaną i majerankiem
łatwe
1367 osób zapisało

Składniki
2 szklanki
3 szklanki
300 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
5 łyżek
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
1 szczypta
2 sztuki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso i paprykę pokrój w paski. Następnie oprószą ostrą papryką i podsmaż na patelni.

Krok 2
Fix Knorr wymieszaj z wodą według wskazówek na opakowaniu i dodaj trzy łyżki śmietany.

Krok 3
Wlej sos do mięsa z papryką i całość duś ok. 15 minut na małym ogniu.

Krok 4
Cebulę i czosnek drobno posiekaj i podsmaż krótko na oleju.

Krok 5
Dodaj kaszę gryczaną, liść laurowy oraz majeranek. Całość smaż kilka minut.

Krok 6
Teraz wlej bulion, dodaj musztardę i gotuj, aż kasza wchłonie płyn. Następnie zakryj garnek i odstaw na najmniejszym ogniu na 8 minut. Stroganoffa podawaj z pachnącą kaszą gryczaną i ogórkiem kwaszonym.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Schab a'la stroganoff Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
A la Stroganoff z kaszą gryczaną i majerankiem
Boeuff Stroganoff (zwany również po prostu Strogonowem) to danie podawane często w czasie wszelkich rodzinnych uroczystości i wesel, przypominające nieco gulasz, lub zupę gulaszową. Mięso do tej potrawy musi być pokrojone w podłużne paski. Najpierw smaży się je na patelni, by potem dusić w sosie z warzywami. Stroganoff może być podawany z różnymi dodatkami, ale najczęściej jada się go z chlebem. W naszej wersji proponujemy polać nim kaszę, dzięki czemu staje się typowym daniem obiadowym. Kasza gryczana charakteryzuje się mocnym smakiem i aromatem. W sklepach dostępne są jej dwie odmiany: palona i niepalona. Ta pierwsza jest jeszcze intensywniejsza. Sekretnym składnikiem dania, który nadaje mu niepowtarzalny smak, jest majeranek. Dodatkowo danie możesz wzbogacić o soczysty ogórek kiszony, najlepiej z domowej spiżarni.