Świąteczne mielone ze śliwką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Świąteczne mielone ze śliwką

Autor: straga.pl Straga

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

4 łyżki

1 sztuka

25 dekagramów

2 łyżki

1 opakowanie

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy 1 jako, doprawiamy przyprawą do mielonego, majerankiem, delikatnie solą, dodajemy rozkruszone mini kostki czosnek i pietruszka i dokładnie wyrabiamy ręką, dodajemy jeszcze ok. 2 łyżek bułki tartej, jeszcze raz wyrabiamy.

Świąteczne mielone ze śliwką - Krok 1

Krok 2

Nabieramy łyżką masę, spłaszczamy i na środku kładziemy suszoną śliwkę,zawijamy i formujemy okrągłe kotleciki, które obtaczamy w bułce tartej, smażymy kotlety na rumiano z obu stron.

Świąteczne mielone ze śliwką - Krok 2

Krok 3

Wykładamy na talerz, dekorujemy natką pietruszki, podajemy z czym chcemy

Świąteczne mielone ze śliwką - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Świąteczne mielone ze śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Świąteczne mielone ze śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Świąteczne mielone ze śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Świąteczne mielone ze śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Świąteczne mielone ze śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Świąteczne mielone ze śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Świąteczne mielone ze śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Świąteczne mielone ze śliwką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej