Swojska grochówka z boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Swojska grochówka z boczkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

3 sztuki

1 sztuka

null

null

50 gramów

1 pęczek

1.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Groch opłucz i namocz na noc. Następnego dnia ugotuj go w tej samej wodzie.

Krok 2

Warzywa, oprócz cebuli obierz i pokrój w kostkę, ugotuj razem z przyprawami w osobnym garnku.

Krok 3

Gdy groch i warzywa będą już miękkie, przetrzyj składniki przez sito i wymieszaj.

Krok 4

Cebulkę posiekaj i przesmaż razem z pociętym w paski boczkiem, dodaj do zupy i dopraw do smaku. Zagotuj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Swojska grochówka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Swojska grochówka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Swojska grochówka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Swojska grochówka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Swojska grochówka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Swojska grochówka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Swojska grochówka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Swojska grochówka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Sałatka z porów
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej