Szaszłyki mielone przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki mielone

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

0.5 łyżki

1 sztuka

null

1 sztuka

null

1 łyżka

4 sztuki

0.5 łyżeczki

800 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryczkę chili oczyść z nasion, a następnie bardzo drobno posiekaj.

Krok 2

Czosnek przeciśnij przez praskę, a cebulę pokrój w kostkę.

Krok 3

Mięso wymieszaj ze wszystkimi składnikami i wstaw do lodówki na godzinę.

Krok 4

Następnie oblepiaj mięso na środkowej części szparek. Posmaruj olejem i piecz do momentu gdy mięso będzie miękkie..

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki mielone - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
19 osób ogląda przepis:
Sernik z brzoskwiniami
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej