Szaszłyki z mięs mieszanych przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki z mięs mieszanych

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

22

heart
612 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

399 osób wydrukowało

Pobierz pdf

387 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie mięsa pokrój w dużą kostkę o boku 2-3 cm.

Szaszłyki z mięs mieszanych - Krok 1

Krok 2

Paprykę pokrój w kostkę o boku 2 cm, a cebulę na ćwiartki.

Szaszłyki z mięs mieszanych - Krok 2

Krok 3

Nakłuwaj na patyczki szaszłykowe na przemian mięso wieprzowe, paprykę, kurczaka, cebulę i boczek.

Szaszłyki z mięs mieszanych - Krok 3

Krok 4

Całość skrop olejem i oprósz przyprawą Knorr ze wszystkich stron.

Szaszłyki z mięs mieszanych - Krok 4

Krok 5

Gotowe szaszłyki smaż po 6-8 minut z każdej strony, aż mięso będzie miękkie. Do przygotowania dania możesz również użyć samego mięsa wieprzowego.

Szaszłyki z mięs mieszanych - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • Maryla Klimaszewska

    Maryla Klimaszewska , 08.05.2016

    ALE PYCHOTKA.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z mięs mieszanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z mięs mieszanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z mięs mieszanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z mięs mieszanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z mięs mieszanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z mięs mieszanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z mięs mieszanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki z mięs mieszanych - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szaszłyki z sałatką
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szaszłyki z mięs mieszanychSzaszłyki z mięs mieszanych

Soczyste szaszłyki z warzyw i kilku rodzajów mięs zadowolą nawet najbardziej wybrednych smakoszy.