Szaszłyki z tuńczyka, łososia i krewetki video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki z tuńczyka, łososia i krewetki - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
26 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

300 gramów

300 gramów

1 opakowanie

500 gramów

10 sztuk

1 sztuka

50 gramów

50 gramów

50 gramów

10 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zioła posiekaj i połącz z oliwą z oliwek, marynatą Knorr i sokiem z cytryny. Marynatę podziel na dwie części.

Szaszłyki z tuńczyka, łososia i krewetki - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Rybę umyj, osusz, usuń ości i pokrój w kostkę 1,5 cm na 1,5 cm. Tak przygotowaną rybę połącz z krewetkami i częścią marynaty, a następnie odstaw na bok.

Szaszłyki z tuńczyka, łososia i krewetki - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Cebulkę obierz, sparz w gotującej się wodzie (lub upiecz w piekarniku) i przekrój na pół.

Szaszłyki z tuńczyka, łososia i krewetki - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Na patyk nadziewaj kawałek ryby, pomidor, cebulkę. Sekwencję powtórz trzy razy.

Szaszłyki z tuńczyka, łososia i krewetki - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Szaszłyk obsmaż na grillu z dwóch stron, ułóż w odpowiednich naczyniach i polej łyżką pozostałej marynaty.

Szaszłyki z tuńczyka, łososia i krewetki - VIDEO - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z tuńczyka, łososia i krewetki - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z tuńczyka, łososia i krewetki - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z tuńczyka, łososia i krewetki - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z tuńczyka, łososia i krewetki - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z tuńczyka, łososia i krewetki - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z tuńczyka, łososia i krewetki - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z tuńczyka, łososia i krewetki - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki z tuńczyka, łososia i krewetki - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej