Szaszłyki z tuńczyka, łososia i krewetki - VIDEO
łatwe
2 osoby zapisały
Składniki
300 gramów
300 gramów
300 gramów
1 opakowanie
500 gramów
10 sztuk
1 sztuka
50 gramów
50 gramów
50 gramów
10 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zioła posiekaj i połącz z oliwą z oliwek, marynatą Knorr i sokiem z cytryny. Marynatę podziel na dwie części.

Krok 2
Rybę umyj, osusz, usuń ości i pokrój w kostkę 1,5 cm na 1,5 cm. Tak przygotowaną rybę połącz z krewetkami i częścią marynaty, a następnie odstaw na bok.

Krok 3
Cebulkę obierz, sparz w gotującej się wodzie (lub upiecz w piekarniku) i przekrój na pół.

Krok 4
Na patyk nadziewaj kawałek ryby, pomidor, cebulkę. Sekwencję powtórz trzy razy.

Krok 5
Szaszłyk obsmaż na grillu z dwóch stron, ułóż w odpowiednich naczyniach i polej łyżką pozostałej marynaty.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej