Sznycel myśliwego z pieczonymi warzywami
łatwe
975 osób zapisało

Składniki
400 gramów
1 opakowanie
200 gramów
100 gramów
200 gramów
400 gramów
100 gramów
150 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
60 mililitrów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pietruszkę, seler i marchew pokrój w kostkę o boku 2 cm. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Warzywa umieść w naczyniu żaroodpornym, skrop oliwą oraz dopraw. Piecz przez 20 minut.
Krok 2
Mięso pokrój w medaliony, rozbij lekko tłuczkiem i dopraw Przyprawą do żeberek Knorr.
Krok 3
Smaż mięso, aż będzie rumiane z obu stron, przełóż na bok.
Krok 4
Na tą samą patelnie daj duże kawałki grzybów.
Krok 5
Po chwili smażenia dodaj pokrojony w paski boczek.
Krok 6
Wlej śmietankę, dodaj mięso i całość duś ok. 10 minut, aż sos zgęstnieje, mieszając od czasu do czasu. Podawaj z pieczonymi warzywami.

Dobra rada:
Do warzyw możesz dodać ziemniaki. Do dania będzie pasował aromatyczny Rozmaryn z Maroko Knorr.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sznycel myśliwego z pieczonymi warzywami
Unoszący się w całym domu aromat grzybów, zapach pieczonego mięsa i świeżych ziół. Brzmi pysznie, prawda? Już dziś sięgnij po przepis na sznycla myśliwego z pieczonymi warzywami i delektuj się tym smakiem!
Dla kogo? Sznycel myśliwego z pieczonymi warzywami to pozycja obowiązkowa w kuchni mięsnego smakosza. Co ważne, dzięki obecności warzyw na talerzu potrawa dostarczy nam także cennych witamin i składników mineralnych.
Na jaką okazję? Organizujesz rodzinny, niedzielny obiad i poszukujesz przepisu na tradycyjne danie z twistem? Oto receptura, dzięki której nikt nie opuści stołu z pustym żołądkiem!
Dla urozmaicenia: Do mieszanki warzyw możesz dodać także ziemniaki. Z tymi składnikami świetnie komponuje się także aromatyczny rozmaryn. Mmm… już czujesz ten zapach?
Czy wiesz, że? Tradycyjny sznycel to potrawa wywodząca się z Austrii. Przygotowuje się go z cielęciny, jednak popularna jest również wersja przyrządzana z mięsa wieprzowego.