Szparagi w sosie jogurtowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szparagi w sosie jogurtowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

500 gramów

2 sztuki

200 gramów

1 sztuka

2 łyżki

4 łyżki

6 łyżek

0.5 pęczka

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szparagi obierz i ugotuj na półtwardo w wodzie z dodatkiem Kostki Rosołu z kury Knorr, cukru i masła. Gotuj szparagi białe i zielone oddzielnie. Odcedź i pokrój na kawałki 2,5-3cm.

Krok 2

Pieczarki oczyść i pokrój w plasterki, dodaj do szparagów.

Krok 3

Tak przygotowaną marynatą polej szparagi wymieszane z pieczarkami.

Krok 4

Cebulę pokrój w drobną kostkę. Olej wymieszaj z octem i 2 łyżkami wody ze szparagów. Dopraw solą i pieprzem i połącz z cebulami.

Krok 5

Jogurt ubij z 2 łyżkami wody z gotowania szparagów, dopraw pieprzem i wymieszaj ze szczypiorkiem. Sosem jogurtowym polej szparagi i pieczarki, a wierzch udekoruj rzeżuchą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szparagi w sosie jogurtowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szparagi w sosie jogurtowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szparagi w sosie jogurtowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szparagi w sosie jogurtowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szparagi w sosie jogurtowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szparagi w sosie jogurtowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szparagi w sosie jogurtowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szparagi w sosie jogurtowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Skrzydełka na ryżu
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej