
Składniki
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
6 łyżek
1 sztuka
35 dekagramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szparagi obierz, włóż do wrzątku i ugotuj. Odcedź.
Krok 2
Na patelni rozgrzej oliwę i obtocz w niej szparagi. Posyp czosnkiem i kaparami. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 3
Szparagi ułóż w naczyniu żaroodpornym i piecz przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Krok 4
Wyłóż na półmisek i polej sokiem z pomarańczy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej