Szparagi z grilla z tofu i bakłażanem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szparagi z grilla z tofu i bakłażanem

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 pęczek

1 sztuka

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

3 szczypty

10 sztuk

50 mililitrów

4 garść

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tofu kroję na prostokąty o grubości około 0,5 cm. Przekładam do miski wlewam trzy łyżki oleju, dodaję KNORR Przyprawa orientalna grubo mielona i obtaczam w marynacie.

Krok 2

Bakłażan kroję wzdłuż na plastry o grubości 0,5 cm. Posypuję każdy plaster solą i odstawiam na 10 minut. Po tym czasie zmywam sól i osuszam plastry ręcznikiem papierowym. Za pomocą pędzelka smaruję olejem każdy plaster. Posypuję KNORR Przyprawa włoska grubo mielona

Krok 3

Od szparagów odcinam końce. Smaruję je też olejem, posypuję KNORR Przyprawa włoska grubo mielona. Kawałki tofu nabijam na patyczki do szaszłyków. Układam na rozgrzanym grillu, obok plastry bakłażana, szparagi. Grilluję około 5 minut. Podaję z pomidorkami koktajlowymi i bazylią świeżą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szparagi z grilla z tofu i bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szparagi z grilla z tofu i bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szparagi z grilla z tofu i bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szparagi z grilla z tofu i bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szparagi z grilla z tofu i bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szparagi z grilla z tofu i bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szparagi z grilla z tofu i bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szparagi z grilla z tofu i bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej