Szybka zupa grzybowa z łazankami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybka zupa grzybowa z łazankami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
90 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

79 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

2 ziarna

2 sztuki

1 łyżka

4 sztuki

0.5 pęczka

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj wywar ze skrzydełek i włoszczyzny.

Szybka zupa grzybowa z łazankami  - Krok 1

Krok 2

Zawartość obu opakowań Knorr wymieszaj w niewielkiej ilości zimnej wody i wlej do ugotowanego wywaru. Zupę zagotuj, następnie zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 10 minut.

Szybka zupa grzybowa z łazankami  - Krok 2

Krok 3

Łazanki ugotuj we wrzącej wodzie i odcedź. Gotową zupę grzybową podawaj z łazankami, posypaną natką pietruszki. Możesz również dodać do zupy 1-2 łyżki kwaśnej lub gęstej śmietany. Dopraw do smaku, jeśli uważasz za konieczne.

Szybka zupa grzybowa z łazankami  - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybka zupa grzybowa z łazankami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybka zupa grzybowa z łazankami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybka zupa grzybowa z łazankami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybka zupa grzybowa z łazankami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybka zupa grzybowa z łazankami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybka zupa grzybowa z łazankami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybka zupa grzybowa z łazankami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybka zupa grzybowa z łazankami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szybka zupa grzybowa z łazankami Szybka zupa grzybowa z łazankami

Prosta do przyrządzenia i obłędna w smaku, taka jest właśnie zupa grzybowa z łazankami, którą przygotujesz korzystając z naszego przepisu. Jeżeli jesteś sympatykiem grzybów, a sezon grzybobrania już dawno minął, wypróbuj zupę grzybową Knorr. Do przygotowania tego dania potrzebujesz włoszczyzny i skrzydełek z kurczaka, które będą bazą wywaru do grzybowej, oraz kilku pachnących, tradycyjnie dodawanych do zup ziół – liści laurowych, ziela angielskiego i natki pietruszki, oraz makaronu łazanki. Możesz samodzielnie przygotować łazanki lecz kupując makaron gotowy w sklepie zaoszczędzisz mnóstwo czasu. Przyrządzenie tej przepysznej zupy, o delikatnym smaku i grzybowym aromacie, zajmie ci jedynie pół godziny. Gotowe danie możesz posypać pietruszką oraz świeżo zmielonym pieprzem. Możesz również doprawić je kminkiem. Palce lizać!