
Składniki
1.5 szklanki
null
null
1 sztuka
null
0.5 szklanki
2 łyżeczki
1 łyżka
1 łyżka
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Połowę kukurydzy, mąkę, jajko, pastę curry i mleko kokosowe zmiksować na gładkie ciasto.
Krok 2
Cebulkę drobno posiekać, dodać do ciasta razem z pozostałą kukurydzą, kolendrą i bazylią. Doprawić solą i pieprzem.
Krok 3
Na patelni rozgrzać olej i wyżką wlewać ciasto, tworząc dość duże placki. Smażyć je po 3 minuty z każdej strony.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej