Tajskie placki kukurydziane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tajskie placki kukurydziane

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 szklanki

null

null

1 sztuka

null

0.5 szklanki

2 łyżeczki

1 łyżka

1 łyżka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Połowę kukurydzy, mąkę, jajko, pastę curry i mleko kokosowe zmiksować na gładkie ciasto.

Krok 2

Cebulkę drobno posiekać, dodać do ciasta razem z pozostałą kukurydzą, kolendrą i bazylią. Doprawić solą i pieprzem.

Krok 3

Na patelni rozgrzać olej i wyżką wlewać ciasto, tworząc dość duże placki. Smażyć je po 3 minuty z każdej strony.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tajskie placki kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tajskie placki kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tajskie placki kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tajskie placki kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tajskie placki kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tajskie placki kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tajskie placki kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tajskie placki kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
świnki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej