tartaletki z budyniem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

tartaletki z budyniem

Autor: kate131

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
13 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 mililitrów

1 sztuka

500 mililitrów

2 sztuki

200 gramów

100 gramów

1 łyżka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło zagnieść z mąką, jajkiem i cukrem na ciasto.

Krok 2

Wykleić formy. Piec w 180 stopniach, aż będą rumiane.

Krok 3

Ugotować 2 budynie w 500 ml mleka, przestudzić.

Krok 4

Włożyć łyżką odpowiednie ilości do upieczonych tartaletek. Ułożyć połówki truskawek.

Krok 5

Galaretki rozpuścić w 500ml wody, poczekać,aż zaczną tężeć i zalać tartaletki.

Krok 6

Włożyć do lodówki do czasu zastygnięcia. Wyciągnąć z formy i podawać. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • tartaletki z budyniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • tartaletki z budyniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • tartaletki z budyniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • tartaletki z budyniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • tartaletki z budyniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • tartaletki z budyniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • tartaletki z budyniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • tartaletki z budyniem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
racuszki z jabłkami
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej