
Składniki
100 gramów
1 sztuka
200 mililitrów
100 gramów
50 gramów
2 sztuki
1 opakowanie
20 mililitrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj foremki do pieczenia o średnicy 8-10 centymetrów. Ciasto francuskie rozwałkuj na grubość 2 milimetrów. Następnie jedną z foremek powycinaj krążki z ciasta i wyłóż nim środek każdej z foremki. Ponakłuwaj widelcem każdą tartaletkę i zapiecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 5 minut.

Krok 2
Łososia oraz cebulę pokrój w kostkę i przesmaż w garnku na oliwie. Dodaj szpinak i smaż chwilę razem.

Krok 3
Śmietanę i Bulion warzywny Knorr dodaj do składników smażonych. Doprowadź do wrzenia i zredukuj.

Krok 4
Wystudź, dodaj jajka i dokładnie wymieszaj. Dodaj starty ser i wymieszaj razem.

Krok 5
Do każdego z zapieczonych spodów z ciasta nałóż przygotowany szpinak z łososiem. Tak przygotowane tartaletki wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 stopni i zapiekaj 10-12 minut.


Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej