Tatar z łososia wędzonego z jajkiem - przepis | Przepisy.pl pixel

Dieta obniżająca cholesterol 2000 kcal

105 przepisów - 21 dni

Tatar z łososia wędzonego z warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

72

heart
942 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1332 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1471 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj drobno łososia.

Tatar z łososia wędzonego z warzywami - Krok 1

Krok 2

Ugotuj jajka na twardo, pokrój je w drobną kostkę, dodaj do łososia.

Tatar z łososia wędzonego z warzywami - Krok 2

Krok 3

Umyj ogórka oraz paprykę. Pokrój w drobną kostkę, oliwki w plasterki, następnie całość dodaj do łososia.

Tatar z łososia wędzonego z warzywami - Krok 3

Krok 4

Na koniec dodaj 3 łyżki oliwy i pokruszoną Przyprawę w mini kostkach Smażona cebula oraz Pietruszka Knorr. Dokładnie wymieszaj, następnie podawaj.

Tatar z łososia wędzonego z warzywami - Krok 4
2

Opinie o przepisie

  • Edyta  Kowalczuk

    Edyta Kowalczuk , 29.03.2016

    Bardzo dobre, proste w przygotowaniu polecam.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Edyta  Kowalczuk

    Edyta Kowalczuk , 04.01.2016

    smaczny i szybko się robi

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tatar z łososia wędzonego z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tatar z łososia wędzonego z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tatar z łososia wędzonego z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tatar z łososia wędzonego z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tatar z łososia wędzonego z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tatar z łososia wędzonego z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tatar z łososia wędzonego z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tatar z łososia wędzonego z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Tatar z łososia wędzonego z warzywamiTatar z łososia wędzonego z warzywami

Wędzone mięso z łososia to w kuchniach wielu regionów prawdziwy rarytas. Delikatne mięso tej popularnej ryby w każdej postaci smakuje bardzo dobrze, ale wędzone ma niepowtarzalny aromat. Tatar z wędzonego łososia z warzywami to oryginalna przekąska doskonała na imprezę, ale też na drugie śniadanie. Aby przyrządzić to danie, wędzone mięso w łososia, podziel na małe cząstki – możesz je pociąć nożem, ale równie dobrze będą wyglądały jeśli zrobisz to delikatnie palcami, oddzielając od siebie włókna. Łosoś wymieszany z warzywami i ugotowanym na twardo jajkiem zyska konsystencję pasty. Ta kolorowa mieszanka może zostać podana na wiele sposobów. Ładnie będzie wyglądać na trójkątnych lub okrągłych tostach. Przybrane zieleniną i poukładane na tacy utworzą kolorowy i smaczny kolaż.