Topinambur duszony z czerwoną fasolą i papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

50 przepisów - 10 dni

Topinambur duszony z czerwoną fasolą i papryką

Autor: dr Ewa Rychlik

ratingratingratingratingrating

1

heart
103 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

42 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

160 gramów

2 sztuki

1 opakowanie

4 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Fasolę namocz wcześniej na kilka godzin. Zmień wodę i ugotuj.

Topinambur duszony z czerwoną fasolą i papryką - Krok 1

Krok 2

Topinambur dokładnie umyj, pokrój w plasterki. Paprykę umyj, usuń gniazda nasienne, pokrój w półkrążki. Podsmaż warzywa na oleju, podlej wodą i duś pod przykryciem.

Topinambur duszony z czerwoną fasolą i papryką - Krok 2

Krok 3

Kilka minut przed końcem duszenia dodaj przyprawę Knorr Naturalnie smaczne chłopski garnek, wymieszaj. Następnie dodaj fasolę.

Topinambur duszony z czerwoną fasolą i papryką - Krok 3
dr Ewa Rychlik

Dobra rada:

Posiłek jest bogatym źródłem: potasu, fosforu, żelaza, miedzi, manganu, witaminy E, witaminy B1, witaminy B6, witaminy C, folianów.

2

Opinie o przepisie

  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 11.08.2020

    Kaloryczność potrawy = 301 kcal

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Izabela Melcer

    Izabela Melcer , 09.08.2020

    jaka jest kaloryczność potrawy?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Topinambur duszony z czerwoną fasolą i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Topinambur duszony z czerwoną fasolą i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Topinambur duszony z czerwoną fasolą i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Topinambur duszony z czerwoną fasolą i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Topinambur duszony z czerwoną fasolą i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Topinambur duszony z czerwoną fasolą i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Topinambur duszony z czerwoną fasolą i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Topinambur duszony z czerwoną fasolą i papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej